Kategoriat
Rakentaminen

Tampereella lasiterassin hankinta alkaa aina ammattilaisen suunnittelukäynnillä

Lasiterassi tuo ihanaa lisätilaa ja viihtyisyyttä asuntoon. Lasiterassien suosio onkin kasvanut viime aikoina merkittävästi, mikä on tuonut markkinoille  paljon erilaisia lasiterassi vaihtoehtoja. Nykyään jokaiselle lasitetusta terassista unelmoivalle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto valikoimasta, mutta tarvittaessa lasitusta voidaan muokata myös asiakkaan toiveiden mukaiseksi tai tehdä koko lasitus mittatilaustyönä.  Lasiterassin hankkiminen on todella yksinkertaista ja nopeaa.  Esimerkiksi Tampereella lasiterassi toimitetaan lähes aina avaimet käteen -periaatteella, mikä pitää sisällään kaiken aina suunnittelusta tarvittaviin perustustöihin.  Vastaavanlaisia tarjouksia tarjoaa monet yritykset ympäri maata, joten lähtökohtaisesti kannattaa aina ottaa yhteyttä omaan, paikalliseen lasiterassin toimittajaan. Yhteydenoton jälkeen projekti etenee suunnittelukäynnillä, jossa käydään kaikki oleellinen läpi yhdessä ammattilaisen kanssa. Suunnittelukäynti on kaiken pohja ja siksi tärkein työvaihe koko lasiterassiprojektia ajatellen.  Suunnittelukäynnin jälkeen ei mene aikaakaan, kun työt voidaan aloittaa ja pian sitä istuskellaankin jo upouudella lasiterassilla.

Suunnittelukäynnillä toiveet muutetaan suunnitelmaksi

Ensimmäinen vaihe matkalla kohti omaa lasiterassia on yhteydenotto lasiterassiasioiden ammattilaiseen.  Tässä yhteydenotossa sovitaan tavallisesti aika ja päivä suunnittelukäynnille. Suunnittelukäynnin aikana ammattilainen kuuntelee asiakkaan toiveet sekä tarpeet ja kertoo millä tavoin haluttuun lopputulokseen on mahdollista päästä. Ammattilainen osaa suunnittelun yhteydessä kertoa myös, mikäli kohteessa on joitakin rajoituksia esimerkiksi jonkun tietyn lasituksen suhteen. Rajoituksille löytyy kyllä yleensä ratkaisut, sillä lasitus on mahdollista tehdä täysin mittatilaustyönä ja perustukset voidaan tarvittaessa toteuttaa täysin alusta alkaen. Monesti olemassa oleva terassi vaatikini hieman tehostamista kestääkseen raskaiden lasien taakan, mutta se miten paljon pohjatöitä on tehtävä selviää suunnittelukäynnillä. Näillä toimenpiteillä on kuitenkin niin suuri vaikutus kustannuksiin, että tieto on saatettava mahdollisimman varhaisessa vaiheessa asiakkaalle. 

Suunnittelukäynnin lopuksi asiantuntijalla on yleensä antaa jokin hinta-arvio lasiterassin kokonaiskustannuksista. Ilman käyntiä hintaa on vaikea määritellä, sillä lopulliseen hintaan vaikuttaa niin moni eri tekijä. Lasiterassin hinnan kuultuaan asiakas voi jäädä miettimään lasituksen hankintaa hintatiedon kanssa kaikessa rauhassa. Mikäli lasiterassin hankkiminen on heti selvää, hinnasta riippumatta tai juurikin sen takia, voidaan projektia viedä heti eteenpäin.

Lasiterassin suunnittelukäynnillä voi saada apua myös lupa-asioihin

Ennen lasiterassin hankintaa on aina hyvä tarkistaa, millaisia lupia hanke tarvitsee ja mitä rajoituksia lasiterasseihin kyseisellä alueella liittyy.  Lasiterasseihin perehtyneet ammattilaiset osaavat yleensä vastata myös kaikkiin lupa-asioihin liittyviin kysymyksiin, joten suunnittelukäynnillä voi olla paljon annettavaa  tästäkin näkökulmasta tarkasteltuna. Nykyisin uudiskohteissa varaudutaan jo suunnitteluvaiheessa terassin mahdolliseen lasittamiseen tulevaisuudessa, mutta vanhempien asuntojen kohdalla asiaa ei välttämättä ole huomioitu. 

Lasiterassiin liittyy myös muita huomioitavia asioita. Lasitettu terassi on ulkotilaa, joten sitä ei lasketa asunnon kokonaisalaan.  Vaateena tälle on kuitenkin se, että vähintään 30 prosenttia terassin ulkoilmaan rajoittuvasta osasta tulee olla tarvittaessa avattavissa. Lasiterassien kohdalla tämä toteutuu tavallisesti ikään kuin automaattisesti, sillä lähes kaikki mallit on suunniteltu avattaviksi ja useimmissa avausmekanismi käsittää jopa koko terassin. Joissakin kunnissa saattaa olla myös määritelty lasiterassille maksimikoko, joka on hyvä tarkistaa ennen lasituksen asentamista.  

Tavallisesti terassilasitukset käsitellään toimenpidelupina tai toimenpideilmoituksina, etenkin jos lasitus on tarkoitus toteuttaa olemassa olevaan terassiin.  Lupamenettelyissä ei yleensä ole ongelmia, mutta toimenpidelupaa hakiessa on varauduttava toimittamaan kaikki tarvittavat asiakirjat ja liitteet  kuten asemapiirros, pohjapiirustus sekä julkisivupiirustukset.