Kategoriat
Rakentaminen

Talon maalaus Helsingissä kannattaa varata ajoissa  

Talon maalauksen kiireisin kausi on varmasti kesälomakausi, eli suurinpiirtein vapusta aina syyskuulle saakka. Talon maalaus kannattaa tehdä lämpimällä säällä, ja pilvipoutainen kesäpäivä onkin kaikkein optimaalinen maalaussää. Maalausurakoita suoritetaan toki myös syksyisin ja jopa talvella, sillä taloja valmistuu kaikkina vuodenaikoina.  

Helsingissä sesonkiaika näkyy kiireisinä maalareina ja täpötäysinä kalentereina. Jos mielii saada oman talon maalauksen jonakin nimenomaisena aikana, kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä vientiä maalareilla toden totta on. Helsingissä talon maalausta tehdään monen ammattilaisen voimin, ja toisinaan projekti saadaan vietyä maaliin jo muutamassa päivässä.  

Ulkomaalaus pitää talon asuttavana ja muutenkin hyvässä kunnossa 

Maalityyppi vaikuttaa jonkin verran siihen, kuinka usein talo täytyy maalata. Hyvänä ohjesääntönä voidaan pitää sitä, että maalaus uusitaan kymmenesvuosittain. Huolellisesti tehty maalaus kestää aina kauemmin kuin hutiloiden vasemmalla kädellä suoritettu työ. Talon maalipintaa tarkastellessa pystyy silmämääräisesti arvioimaan, onko maalaus tullut ajankohtaiseksi. Lohkeileva ja hilseilevä maalipinta kertoo jo melko paljon, ja myös seinässä pesivät homepilkut antavat viitteitä maalin heikentymisestä. 

Huoltomaalaus uusii talon ilmeen täydellisesti ja tekee siitä puhtaan ja raikkaan näköisen. Uusittu ilme nostaa talon arvoa ja antaa huolehditun kuvan ympäristölle. Talon maalauksella on ennen kaikkea suojaava vaikutus, sillä se estää rakenteita kostumasta ja pitää ne kuivina ja asumiskelpoisina mahdollisimman pitkään. Hyvin tehty pintakäsittely suojaakin tehokkaasti muun muassa erilaisten sääilmiöiden aiheuttamilta lieveilmiöiltä. 

Ammattilainen hoitaa työn nopeasti mutta kunnolla 

Vaikka ammattilainen suoriutuisi työstä nopeasti, kokemus ja taito aikaansaavat siistin ja viimeistellyn lopputuloksen. Maalausta edeltää aina huolelliset pohjatyöt, jotta maalattava pinta on varmasti tasainen eikä esimerkiksi vanha irtomaali sotke uutta maalattavaa pintaa. Puupintaisen talon maalaus voidaan tehdä joko ruiskulla tai pensselillä. Pensselimaalaus vie enemmän aikaa, mutta lopputuloksesta saadaan usein parempi.  

Ammattilainen osaa valita parhaan menetelmän lisäksi myös oikeanlaisen maalin, jolla työ kannattaa tehdä. Korkealaatuiset välineet ja materiaalit yhdistettynä osaaviin käsiin ovat tie kestävään ja pysyvään maalipintaan, joka mahdollistaa terveen talon niin sisältä kuin ulkoa. Koska lomalla on mukavampaa rentoutua kuin maalata taloa, kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä ja varata oma talon maalausaika ajoissa. Pätevät maalarit, jotka työskentelevät Helsingin lisäksi koko Uudenmaan alueella, ovat haluttua tavaraa!